Mali ordusu bir aileyi yakti

faruk islam

Özel Üye
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
} وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعاً وَلاَ تَفَرَّقُواْ
وَاذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ
فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً وَكُنتُمْ عَلَىَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ
فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
{103}ALİ İMRAN SURESİ
ALİ İMRAN SURESİ/103. Topluca
animislam3en4nu1.gif
’ın ipine sımsıkı sarılın ve parçalanmayın!
animislam3en4nu1.gif
’ın üzerinizdeki nimetini düşünün, hani siz düşman idiniz de O, kalplerinizi birleştirdi. O'nun bu nimeti ile kardeşler oldunuz. Siz, bir ateş çukurunun kenarında idiniz de sizi oradan kurtardı. Doğru yola çıkasınız diye,
animislam3en4nu1.gif
size ayetlerini işte böyle açıklıyor.


Mali Ordusu bir aileyi yaktı!

Mali'de. Mali ve Fransız Ordularının sivil katliamı sürüyor. Timbuktu'da bir aile yakılırken Diabala'da da bazı siviller öldürüldü, kadınlar kaçırıldı.
2013-02-01 - 18:21
Uluslararası Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi’nin ‘Müslüman’ olduklarını iddia ettiği Mali Ordusu’nun Fransa işgaliyle patlak veren zulmü devam ediyor. Ordu son olarak Uluslararası Timbuktu Havaalanı’na 20 km. uzaklıktaki Tumbaz denilen bir bölgede 7 kişiden oluşan Arap bir aileyi üzerlerine benzin dökerek yaktı.

Aynı kapsamda Bamako’nun kuzeybatısındaki Diabala bölgesi çevresinde yaşayan köylüler, Malili askerlerin Çarşamba sabahı beyaz tenli şahıslar eşliğinde bir grup sivili öldürdüğünü ve köyden Arap asıllı bazı kadınları kaçırdığını dile getirdi.

Köy sakinleri Malili askerlerin askeri araçlarla sabah saatlerinde Mali’nin kuzeyine geldiğine, karşılaştıkları köylülere köyde yaşayan Arap ve Tuareg asıllı aileleri sorduğuna, bir grup sivili öldürüp bir grup kadını da kaçırdıklarına işaret etti.

Musta Mamado isimli bir köylü Anadolu Ajansı’nın heyetine yaptığı açıklamalarda şöyle dedi: ‘Sabah erken vakitte –karanlık nedeniyle- kendilerini iyi group seçemediğimiz şahıslar tarafından çıkarılan büyük gürültü nedeniyle korkuyla uyandık. Ancak daha sonra çığlıkların 30 seneden fazla süredir burada yaşayan Arap sakinlerin evlerinden geldiğini anladık. Gerçekten çok korkmuştuk. O kadar ki ahşap evlerimizden dışarı çıkamadık. Katliamın tüm köyü kapsayacağını sandık. Çünkü Mali Ordusu köy halkının bundan önce mücahitleri karşıladığını ve birkaç gün köyde konuk ettiklerini biliyordu.’

Köylü şöyle ekledi: ‘Evlerini Kur’an ezberi ve Arapça öğrenimi için okul gibi açan bazı genç kardeşlerin evlerinin tarafından çığlık ve ağlama sesleri duyduk. Saldıranlara, kendilerini bırakmaları için yalvarıyorlardı.’

Mamado daha sonra Bamakolu aksanıyla Fransızca konuşan bazı şahısların konuşmalarını duyduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İçlerinden biri diğerine şöyle dedi: ‘Ey yüzbaşı! Bunları ne yapayım?’ Komutanı ise şöyle cevap verdi: ‘Onları öldür ya da diri diri göm. Onlar yaşamayı haketmiyor.”

Köylü gençlerin yalvarmasının ardından ateş sesleri duyduklarını ve askerler gittikten sonra evdeki üç gencin öldürüldüğünün ortaya çıktığını vurguladı.

Öldürülen üç gencin amcaları Şeyh Muhammed Veled Mahmud El Hayri ise şöyle konuştu: “Biz Arap ve Tuareglerin kanı dünyanın gözleri önünde ‘Kuzey Mali’nin İslamcılardan kurtarılması’ adı altında akıtılır oldu. İddia ettikleri o özgürlük nerede? Onlar bize yıkım, felaket, ciğerparelerimizin öldürülmesinden başka bir şey getirmedi!”

Mali topraklarında sadece siviller katledilip tecavüz olayları yaşanmıyor. Aynı zamanda ele geçirilen şehirlerde Müslüman halkın malvarlıkları da yağmalanıyor.
 
Üst Alt