Ömür dediğin 12 yıldır

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
Ömür dediğin 12 yıldır

tb


İnsan kaderini yaşar ve eceli ne zamandır bilinmez. Rabbim ne ömür biçtiyse, nasıl yaşamayı nasip ettiyse kul onu yaşar. Yarının garantisi yoktur. Hastalıklar, kazalar, eziyetlerden kula hangisi nasip olacaksa vakti geldiğinde kulla buluşur ve ölüm meleği can’ı acıtarak veya acıtmadan alır. Acıtıp acıtmaması da kulun yaşadığı hayatın rezilliğine veya nezihliğine bağlıdır.

Ama kul başına başkaca bir hal gelmezse sadece 12 yıl yaşar ve hesap vermeye huzura gider.

Örnekleyecek olursak;

Kulun 70 yıl yaşadığını varsayalım. Yani 840 ay, yani 25.550 gün yani 613.200 saat. Hepsi bu kadar.

Bunun günlük 10 saatini uykuya ayırırsak ki toplam 255.500 saat eder, kalır; 357.700 saat.

Her günün 5 saatini yemek, tuvalet, seyahat gibi zorunlu işlere ayırırsak ki toplam 127.750 saat eder, kalır 229.950 saat.

Birde erken çocukluk ve geç yaşlılık, hastalık gibi zamanları 5 yıl olarak çıkarsak ki bu da 127.750 saat eder, kalır 102. 200 saat.

Yani tüm yaşamımız aslında 102.200 saat yani 4258 gün yani 142 ay yani toplam 12 yıldır.

SADECE 12 YIL!

Ömür dediğin 12 yıldır .

Şimdi soru şu;

Bu kadar kısa bir ömür için kötülüğe, haksıza, çirkine, helal olmayana, şerre, şeytana mı meyletmek ve dünya malı ile avunmak gerekir?

Yoksa yaratılış gayesine uygun olarak, her boş geçen dakikanın ziyan olduğunu idrak ederek, namuslu, haysiyetli, ahlaklı, imanlı, ibadetli yaşamak mı?

Uykudayken zengin, yaşlıyken dinç, çocukken hükümdar, hastayken şöhretli olamazsınız! Tüm varlık, güç, makam ve şöhretiniz sadece 12 yıl sürer.

Kazandıklarınız da, yaptıklarınız da, yapmadıklarınız ve yapamadıklarınız da.

Mü’min ile kafir arası fark işte bu 12 yıldır.

Kafir, dünyayı güzel bir pasta veya kaçırılmaması gereken bir eğlence gibi görür ve avunur, avutur. Mü’min, dünya sınavında bir tanecik daha sevap kazanmak ve günaha bulaşmamak için çırpınır durur.

Kafir bu dünyayı ölümsüz, sonsuz, varlığını sınırsız sanarken, mü’min nefeslerinin sayılı ve dünya sınavının kısa olduğu bilinciyle haramdan uzak, helale yakın yaşamaya gayret eder.

Ecel kulu ne zaman yakalar sadece Rabbimiz bilir ama 70 yaşında bile ölse kulun güzel şeyler yapmak için sadece 12 yılı vardır. Tabi kötü işler, çirkin eğlenceler için de!

Rabbim bu süreyi bizlere hayırlı, sağlıklı, dürüst, namuslu, haysiyetli, imanlı, ibadetli, ahlaklı geçirtmeyi nasip etsin.
Rabbim boşa geçirdiğimiz anlar için bizleri bağışlasın.
Rabbim bu kısacık hayatta herkese akıl, fikir ve iman versin, nefisleri temizlesin.
Rabbim mü’minleri korusun.
Amin!

Ömür dediğin 12 yıldır
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Matematiksel olarak ne güzel anlatılmış
Oysa ki bizler uzun yaşadığımızı saniriz,ömür ne kisaymış😳o halde kısa olan ömrü Allah yolunda güzel bir insan olarak geçirmek için çabamız olmalı..bu kısa ömrümüz de sanki hiç olmeyecek gibi bu fani dünyaya baglaniriz,sevdiklerimizin değerini bilip insanca yaşamak varken,ne çok yanılgıya duseriz..ömür ne kisaymış bizlere, Allah akibetimizi hayır eylesin amin...konu için teşekkürler...
 

VuSLaT

Yönetim
Yönetici
Bu konuyu yine okuyorum, 1 yılda kaç tane sevdiğim büyüğüm dünyasını değişti. Gerçekten ömrün nasıl geçtiğini bilemiyoruz...
 
Üst Alt