Osmanlının Ve İslam Aleminin Yetiştirdiği Alimler

BULUT

Aktif Üyemiz
Yönetici
islam-ve-bilim.jpg

Bu güne kadar Osmanlı'nın yetiştirdiği Alimlerin kitaplarını okutan Avrupalılar bilimde ilerlerken, bizim gençliğimize bu kitapların isimlerini bile öğretmediler. Yetiştirdiğimiz büyük alimlerin isimlerini bile öğrenemeden yetişmeye çalışan gençlerimize bile engel çıkardılar. Bu büyük alimlerin çalışmalarını devam ettirecek bir sistem ve destekleyecek insanlar olsaydı, bugün ülkemiz çok daha farklı bir konumda olabilirdi.

Eğer, bilimde avrupanın gerisinde kaldıysak, ki şu anda kafa kafaya yarışıyoruz hatta bazı konularda avrupadan ilerde bile olsak, bugüne kadar geri kalmamızın nedeni Avrupalılar değil içimizdeki hainlerdir. Geliştirilen, üretilen ürünlere engel olan, açılan fabrikaları kapatan, daha fikir aşamasında bile yapılması mümkünken "- BİZ BUNU YAPAMAYIZ!" diyenler, hatta SİZ YAPMAYIN BİZ SİZE UCUZA VERELİM diyen batıya kanıp engel olunan o kadar çok şeyin, ülkemizin gelişmesine engel olanlar bu ülkeye en büyük ihanetleri yapmışlardır. Bugün bile genç nesillerimizi uyutarak çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacağız denerek, bir marş öğreterek , marştan öteye gitmeyerek aynı ihanet içinde bulunan vatan hainleri ise gerçek vatansever kimliği arkasına oldukça iyi saklanmış, kirli emellerini devam ettirmektedirler.

Şimdi, Avrupa'da kitapları ders olarak okutulan islam alimlerini tanımak, tanıtmak bu ülkeye ihanet içinde olanlara en büyük karşılık olacaktır.

- Akşemsettin
- Ali kuşçu
- Ebu-l Vefa
- Biruni
- Ebu Kamil Şü'ca
- Ebu Ma'şer
- Battani
- Cabir Bn Hayyan
- Cezeri
- Demiri
- Farabi
- Gıyasüddin Cemşid
- İbn-i Cessan
- İbn-i Hatip
- İbn-i Firnas
- İbn-i Karaka
- İbn-i Türk
- İdrisi
- İbn-i Sina
- Kadızade Rumi
- Kambur Vesim
- İbnünnefis
- Piri Reis
 
Üst Alt